Some title

Some Subtitle
Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону

Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону

2021-02-15 15:50:00

Головуючий Української Міжцерковної Ради, єпископ ДУХЦ «Царство Боже» в Україні Олександр Рудинець побував з робочим візотом у південно-східній частині України.

Однією з цілей поїздки була зустріч з пасторами і прихожанами братніх церков та церков об’єднання «Царство Боже». Єпископ проповідував у церквах, служив словом настанови і укріплення. Також він проводив бесіди з пасторами і підбадьорював їх у служінні Богу та людям.
Ще одним напрямком цього візиту була соціальна допомога та благовістя. Тому в церкви міст Курахове, Бердянськ, Волноваха, Шахтарське та Маріуполь були доставлені продуктові набори, одяг та інші речі першої необхідності.

Також неподалік Маріуполя єпископ Олександр відвідав хоспис церкви «Добрих змін», пастором якої є Генадій Мохненко. Сюди єпископ передав підготовлені на західній Україні продуктові набори; тут він молився за хворих, спілкувався з ними та підбадьорював їх Божим Словом.

Наступним місцем соціальної роботи став центр для кризових сімей і людей, які опинилися в тяжких обставинах. Серед тих, хто знаходився там, були ВІЛ-інфіковані люди та члени сімей, які постраждали через насилля. Їм теж доставили продуктові набори і солодощі, а також провели для них богослужіння і молитву.

Ще одним місцем допомоги і благовістя став центр дитячої реабілітації у Маріуполі. «Діти, які сюди потрапляють, – бездомні і забрані просто з вулиці, – ділиться враженнями єпископ. – Зараз це чудові хлопчики і дівчатка: порядні, чисті, світлі, вилікувані від хвороб і токсикації. Цих дітей вчасно зупинили на поганому шляху і направили в правильне русло. Цьому дитячому притулку були передані одяг, подушки, ковдри, а також продуктові набори і солодощі».

Не залишили без допомоги і вдів. Їх теж підтримали продуктами харчування та солодощами.
Разом з пастором Павлом Войтюком єпископ відвідав районну лікарню в смт. Нікольське. «В часи військових дій тут був прифронтовий госпіталь, – зазначає Олександр Рудинець. – Сюди ми передали ходунки та візочки для тих, хто погано може пересуватись самостійно. Також ми домовились з керівництвом про подальшу співпрацю і з’ясували, якої допомоги вони потребують».

«Загалом це був добрий час служіння і спілкування з пасторами, – підсумовує подорож єпископ Олександр. – Ми багато говорили про час і ті виклики, які постають перед церквою і Євангелієм. Царство Боже просунулось у реальному просторі і ми вдячні за це Богу і людям. Дякуємо за допомогу партнерам Людмилі Лонюк і ВОБФ «Дитяча місія. Україна» та ВОБФ «Плече».

Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 0Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 1Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 2Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 3Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 4Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 5Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 6Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 7Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 8Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 9Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 10Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 11Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 12Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 13Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 14Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 15Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 16Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 17Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 18Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 19Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 20Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 21Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 22Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 23Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 24Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 25Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 26Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 27Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 28Візит єпископа до братніх церков південно-східного регіону 29